Jaká kritéria by měla splňovat vzpomínková kniha pro dítě?

Na trhu je mnoho vzpomínkových knížek pro děti, od těhotenství až po školní zážitky. Řekneme vám, jaká kritéria by měla kniha splňovat a jak vybrat tu správnou knihu pro vaše dítě.

 

Design knížky

Vzpomínková kniha musí být designově příjemná a její design by měl být nadčasový. Je třeba si uvědomit, že vzpomínkovou knihu dáte dítěti, až vyroste, a proto je lepší zvolit decentnější design, který se bude líbit jak dítěti, tak dospělému. Kreslení medvídci a jiné dětské kresbičky mohou děti později považovat za infantilní a raději nechají knížku zapadat prachem, než aby ji někomu ukazovaly nebo vzpomínaly na své dětství.

Žádné dětské modely

Vzpomínková kniha pro dítě by měla být především vzpomínkou na dětství vašeho malého dítěte. Kniha by měla obsahovat pouze fotografie vašeho dítěte nebo fotografie dítěte s rodinou. Mnoho knih již má na obálce nebo na samotných stránkách umělecké fotografie spících miminek. Málokteré dítě se může pochlubit profesionálními fotografiemi z dětství, takže samotné fotografie dítěte mohou v albu vypadat obyčejně a v horším případě může být dítě později srovnáváno s dokonale vyretušovaným miminkem, což může mít negativní vliv na jeho sebevědomí. Proto je lepší hledat brožuru bez fotografií dětských modelů.

Místo pro rodinu a přátele

Mít vzpomínkovou knihu plnou fotek vašeho dítěte je jako mít album z dovolené plné selfie fotek, na kterých nejsou žádné památky, jen váš obličej. Je dobré najít vzpomínkovou knihu, kde najdete místo i pro fotografie s rodiči, s prarodiči, s prvními kamarády. Vzpomínky na dětství se netýkají jen dítěte samotného, ale především zážitků, které prožilo s rodinou a kamarády. Nebojte se tyto vzpomínky uchovat pro dítě v knize. Krásně doplní celý příběh a hlavně dítěti připomenou, že nikdy nebylo a nebude na světě samo.

Kritéria pro výběr vzpomínkové knížky

Při výběru knihy pro zaznamenávání událostí v životě dítěte je třeba se zaměřit také na kvalitu knihy. Kniha musí mít volnější vazbu, nejlépe spirálovou, aby se při naplnění fotografiemi mohla přizpůsobit tloušťce knihy. Stránky vzpomínkové knihy by měly být na silnějším papíře (alespoň 170 g/m2), aby bylo možné fotografii přilepit na stránku, aniž by došlo k viditelnému poškození stránek knihy.

Místo pro vyznání lásky

Je dobré mít v knížke pro miminko několik stránek, kam můžete napsat své pocity, popsat okamžiky, kdy jste byli na dítě pyšní, nebo napsat, jak moc ho milujete. Každé dítě potřebuje vědět, že je milováno. Když mu takové vyznání zapíšete do pamětní knihy, bude se k němu moci kdykoli vrátit a připomenout si ho. Věřte, že zejména tyto stránky budou mít pro dítě větší význam než informace o prvním krmení a podobně.

Vše na jednom místě

Málokteré vzpomínky na dětství obsahují těhotenský deník, vzpomínky od narození do prvního roku dítěte, a také mezníky z průběhu dětství až do nástupu do školy v 10 letech. Takovým knížkám říkáme vzpomínkové knihy 3 v 1. Tyto vzpomínkové knihy se lépe skladují a uchovávají všechny vaše vzpomínky na dětství na jednom designově jednotném místě. Navíc jsou finančně výhodnější. 

 

Hledáte knížku, která splňuje všechna výše uvedená kritéria vzpomínkové knížky pro miminko? Pokud ano, rozhodně doporučujeme vzpomínkovou knihu 3 v 1 "Z lásky se zrodilo...", která obsahuje těhotenský deník, první rok miminka a významné mezníky z dětství až do 10 let.

 

Zpět do obchodu