Jak přijmout své nové tělo a užít si těhotenství naplno?

Těhotenství je často popisováno jako nádherné období v životě ženy, ale mnoho žen ho vnímá jinak. Neustále se jim zvedá žaludek, mají bolesti, cítí se méně atraktivní. Ukážeme vám, jak si těhotenství užít, jak si při něm neublížit a jak na něj později vzpomínat jako na kouzelné období.

Neplánujte příliš mnoho

Ať už jste se o svém těhotenství dozvěděla jakkoli, v jakémkoli věku a v jakékoli životní situaci, dítě si ho vybralo samo a čím dříve se dostanete na jeho vlnu, tím lépe. Nesnažte se násilím dohnat všechny své cestovní plány, nesplněné sny a kariérní cíle. Je pravda, že po narození dítěte se spousta věcí změní, ale život zdaleka nekončí.

Své plány a sny si budete moci plnit i po mateřské dovolené a navíc budete mít ještě alespoň jednoho človíčka, který se bude těšit z vašich úspěchů. Žijte přítomností a zbytečně nespěchejte, abyste neublížili dítěti ani sobě. Naslouchejte svému tělu, které vám řekne, když to se svými plány začnete přehánět.

Buďte vděčná i za těhotenskou nevolnost

Je to zázrak, že jste těhotná a že se ve vás rodí nový život. Tvé tělo je kouzelné a silné, nosí dvě srdce a brzy přivede na svět malého človíčka. Nebuďte zklamaná a nešťastná z těhotenských nevolností, bolestí a všech změn, buďte vděčná, že je vaše tělo zdravé, a dejte mu čas, aby se s těmito změnami vyrovnalo. Jsou ženy, které by za těhotenskou nevolnost a oteklé nohy daly všechno na světě. Vnímejte ji jako malou daň za krásný dar, který se k vám blíží.

Přijměte své tělo

Během těhotenství prochází ženské tělo obrovskými změnami. Od prsou až po samotné břicho, které někdy roste víc, než jsme si představovaly, a způsobuje nám strie. Ženy se často cítí neatraktivní a obávají se, že po porodu nebudou pro partnera přitažlivé. Není se čeho obávat. Přijměte své tělo a přijměte všechny změny, kterými muselo projít, aby mohlo donosit dítě.

Kila navíc po porodu půjdou s trochou sebezapření velmi rychle dolů a strie na těle nebo jizva po císařském řezu jsou stejně jako tetování připomínkou jedné z nejdůležitějších událostí ve vašem životě. Nebojte se o dobrou vůli svého partnera. Určitě pro něj budete bohyní, která mu porodila potomka a bude vás milovat takovou, jaká jste. Důležité je, abyste přijala své tělo a vyzařovala spokojenost a sebevědomí, to je na ženě vždy to nejpřitažlivější.

Zdravý pohyb

Mnoho žen se v těhotenství bojí vstát ze židle, aby náhodou neublížily dítěti. Případně se omezují ve svých koníčcích a aktivitách, které nemusí být v těhotenství vůbec zakázány. Ženy, které si během těhotenství tolik neodpíraly, později vzpomínají na těhotenství jako na radostnou a kouzelnou etapu svého života.

Vždy je dobré poradit se s lékařem a prostudovat odborné články o aktivitách, které lze v těhotenství provádět. Pokud se obáváte, že svému dítěti ublížíte, nahraďte své oblíbené činnosti podobnými aktivitami, které jsou v těhotenství bezpečné. Pokud jste byli zvyklí pravidelně cvičit, můžete vyměnit tvrdý trénink a kardio za jógu nebo břišní tance. Nahraďte běh nebo jízdu na kole procházkami v přírodě nebo plaváním. Zdravý pohyb v těhotenství vám pomůže cítit se lépe fyzicky i psychicky a navíc ženy, které jsou v těhotenství přiměřeně aktivní, porodí rychleji než ty, které celé těhotenství proleží na gauči. Pokud vám to zdravotní stav dovolí, dopřejte si trochu pohybu i v těhotenství.

Užijte si den krásy

Po narození dítěte budete mít mnohem méně času na sebe a své potřeby, a proto je těhotenství ideální dobou pro zkrášlování. Udělejte si chvilku pro sebe. Ponořte se do vany (při teplotě, kterou vám doporučí lékař), zapalte svíčky a dopřejte své pokožce trochu luxusu.

Používejte masky na obličej, masky na vlasy, potírejte si bříško oleji a hýčkejte se. Dopřejte si chvilku pro sebe a zvolněte svůj týdenní rituál krásy. Cokoli, co vás potěší a díky čemu se budete cítit dobře, potěší i vaše dítě.

Sex není zakázán

Pokud se nejedná o rizikové těhotenství, je sex během těhotenství obvykle naprosto v pořádku. Nebojte se užít si společné chvíle s manželem. Existují polohy, které jsou bezpečné i ve vyšších fázích těhotenství. Mnoho žen se sexu v těhotenství bojí, ale vůbec se ho bát nemusí.

Sex během těhotenství má několik výhod a jednou z nich je příznivý vliv na kardiovaskulární systém a množství uvolňovaných hormonů štěstí. Mnoho žen tvrdí, že během těhotenství zažily nejlepší sex svého života. Vědci to přičítají většímu průtoku krve a citlivosti v tomto období. Pokud je sex příjemný a nezpůsobuje žádné komplikace, není důvod se mu v těhotenství vyhýbat.

Přípitek na oslavu

Je samozřejmé, že pití alkoholu v těhotenství není pro dítě dobré, ale to, že se alkoholu vyhýbáte, neznamená, že se musíte na každém večírku a oslavě chovat odměřeně. Požádejte hostitele, aby vám nalil hroznovou limonádu do sklenice na šampaňské, rybízový džus do sklenice na červené víno, jablečný džus do sklenice na whisky nebo nealkoholický radler do pivní sklenice a připijte si spolu s ostatními. Všichni pochopí vaši abstinenci a vy se nebudete cítit na večírku odstrčení a užijete si ho s ostatními.

Neberte si nic k srdci

Naše společnost je bohužel nastavena tak, že můžeme těhotnou ženu poučovat, chytat ji za břicho a komentovat její postavu. A to ani nemluvím o děsivých větách o porodu a "počkejte, až se narodí...". Jsou typy žen, které se nad těmito větami ani nezamyslí a pustí je jedním uchem tam a druhým ven, ale jsou i takové, kterých se tyto hloupé poznámky a zvyky hluboce dotýkají. Zkuste tyto poznámky brát s úsměvem a klidně na ně hloupě odpovídat.

Koneckonců, jak se říká - hloupá otázka, hloupá odpověď. Buďte kreativní při vymýšlení odpovědi a proměníte tyto nepříjemné zážitky v zábavné, které můžete později probrat s přáteli u kávy a dobře se jim zasmát.

Vytvořte si krásnou vzpomínku na své těhotenství

Abyste na své těhotenství mohli vzpomínat jako na kouzelné období, musíte mít také kouzelné poznámky, poznámky a fotografie, které to dokazují. Kupte si pamětní knihu, abyste si své zážitky uchovali navždy. Doporučujeme vzpomínkovou brožuru 3 v 1 "Z lásky se zrodilo...", která obsahuje těhotenský deník, první rok dítěte a milníky v průběhu dětství. Knížka tak bude nejen vzpomínkou na vaše těhotenství, ale i krásným uceleným příběhem pro vaše miminko, které ji později jistě ocení. Samotná brožura vás navede na kreativní fotografie, abyste si uchovali ty nejkrásnější vzpomínky na své těhotenství.

Knihu Z lásky se zrodilo objednáte zde:

      

Zpět do obchodu